Maragda

Maragda

, Arnau Sorribes,

Propietats
 
La puresa, bellesa i intensitat del verd de la maragda no deixa indiferent a ningú. El nom d’aquesta gemma prové del grec “smaragdos”, que significa justament “verd”.
  
La maragda és un tipus de silicat que pertany al grup dels berils, un grup que engloba totes les pedres precioses que solen tenir una tonalitat blava-verdosa. El seu to varia i es determina per la seva composició química, entre les que hi trobem el crom, el ferro o el vanadi en quantitats variables. El seu color també es variable, per això és important el moment de la talla. El tallador cerca en la pedra aquelles zones de color que poden fer la gemma més bella.
   

"Les Maragdes són les reines del color verd. Valoro moltíssim endinsar-me a veure les petites inclusions que tenen a dins, formen jardins de gran bellesa... la fan única i exclusiva."

   
La maragda té un índex de duresa alt, té un 8 sobre 10 de l’escala de Mohs, l’escala que determina la duresa dels materials.
   
Les maragdes solien provenir d’Egipte, però amb el descobriment d’Amèrica les maragdes egípcies van ser substituïdes per maragdes de major qualitat, com les que es troben a les mines de Muzo, Coscuez o Chivor, a Colòmbia. Aquesta gemma de verd intens ha estat sempre molt utilitzada en joieria. Més enllà de penjolls o anells, trobem maragdes en les corones de la reialesa. Se sol dir que les maragdes afavoreixen a aquelles parelles de casats que volen una vida tranquil·la plegats. També s’associa a una major fluència de diners, i a la curació dels problemas cardíacs, asmàtics i d’insomni.
   
 
 
  
Si vols veure les peces de joieria que Jordi Rosich ha dissenyat amb maragdes per a ROOSIK&CO pots clicar aquí
 
 
 

Autor

Jordi Rosich

Joier, clavador, gemmòleg i dissenyador per l'UB i el JORGC. Especialista en diamants naturals.